27.06
2019

Share to

ΓΙΑΤΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ?

Αντοχή

Το εξωτερικό περιβάλλον, είναι ο παράγοντας που παίζει τον σημαντικότερο ρόλο, για να κάνεις την σωστή επιλογή κουφωμάτων. Ορισμένοι αστάθμητοι παράγοντες, όπως η απόσταση από την θάλασσα ή οι μεγάλες αυξομειώσεις της θερμοκρασίας, καθιστούν ορισμένες επιλογές συστημάτων, λιγότερο κατάλληλες από κάποιες άλλες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνονται οι ανάγκες συντήρησης τους.

Οι προαναφερθείσες τεχνικές δυσκολίες, δεν αφορούν τα Συστήματα αλουμινίου, καθώς σε αυτά δεν απαιτείται συντήρηση και η αντοχή τους στον χρόνο είναι εντυπωσιακή. Ό,τι και να συμβεί, το αλουμίνιο ως υλικό, είναι σχεδόν αδύνατο να ραγίσει, να διασταλεί ή να παραμορφωθεί από τη πάροδο του χρόνου. Έτσι οι απαιτήσεις συντήρησης του κυμαίνονται από ελάχιστες έως μηδαμινές. Οπότε δεν υπάρχει καμία ανησυχία, στα Θερμομονωτικά Συστήματα Αλουμινίου, όσον αφορά την αντοχή και την εγγύτητάς τους.

Τέλος, το αλουμίνιο έχει τη εκπληκτική ιδιότητα να μην διαβρώνεται, δηλαδή να μην σκουριάζει. Αυτό, σε συνδυασμό με την ηλεκτροστατική βαφή, με την οποία παραδίδεται από την Ultra Aluminium Systems, το κάνουν το καταλληλότερο υλικό, για να χρησιμοποιηθεί στα Ενεργειακά συστήματα αλουμινίου.

Αισθητική

Οι επιλογές, που έχει να προσφέρει το αλουμίνιο στα Ενεργειακά κουφώματα, είναι τόσες πολλές, που σίγουρα θα υπάρχει μία που να ταιριάζει απόλυτα στην αισθητική και στο γούστο σας. Μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε μια μεγάλη γκάμα, χρωμάτων, σχεδίων και τυπολογιών.

Η αναφερθείσα παραπάνω, ειδική επεξεργασία ηλεκτροστατικής βαφής του αλουμινίου προσφέρει διπλό όφελος. Αφενός βελτιώνει την αντιδιαβρωτική συμπεριφορά του και αφετέρου εναρμονίζει το κούφωμα με την αρχιτεκτονική του περιβάλλοντα χώρου. Κατά συνέπεια, δεν χρειάζεται να συμβιβαστείτε με ένα κλασσικό λευκό κούφωμα. Αντιθέτως μπορείτε να περιηγηθείτε ανάμεσα στα χρώματα και να επιλέξετε εκείνο που σας ταιριάζει.

Τώρα μπορείτε να προσαρμόσετε τα κουφώματα, όχι μόνο στις ανάγκες σας, αλλά και στην διακοσμητική σας διάθεση. Το κούφωμα, αποτελεί πλέον εικαστικό κομμάτι του προσωπικού ή επαγγελματικού σας χώρου. Μόνο βαρετό δεν πρέπει να είναι.

Ηχομόνωση και Θερμομόνωση

Τα σύγχρονα κουφώματα αλουμινίου είναι ειδικά σχεδιασμένα για να προσφέρουν ηχομόνωση, Θερμομόνωση και κατ’ επέκταση, ισχυρή Ενεργειακή αναβάθμιση. Διότι, μείζονος σημασίας από την άνεση που προσφέρουν, μιας και απομονώνουν το εσωτερικό του σπιτιού μας από τις εξωτερικές επιρροές, έχει η εξοικονόμηση ενέργειας που μπορούν να πετύχουν.

Τα κουφώματα αλουμινίου τείνουν να κρατούν χαμηλά τα έξοδα ψύξης και θέρμανσης, αφού έχουν το προνόμιο να διατηρούν το εσωτερικό του σπιτιού ζεστό το χειμώνα και δροσερό το καλοκαίρι προστατεύοντάς το από τις εναλλαγές της θερμοκρασίας .

Όλα αυτά, καθιστούν τα αλουμίνιο, ως το καταλληλότερο υλικό για την κατασκευή κουφωμάτων, ακριβώς επειδή συγκεντρώνει αναμφισβήτητα πλήθος πλεονεκτημάτων. Πρόκειται για ένα υλικό, το οποίο συνθέτει την υψηλή μηχανική αντοχή, την άψογη αισθητική, σε συνδυασμό με την “απεριόριστη” διάρκεια ζωής και την μηδαμινή απαίτηση σε συντήρηση.

Είναι γνωστό τοις πάσι, πώς τα ακατάλληλα κουφώματα και τα παρελκόμενά τους, ευθύνονται για τις θερμικές απώλειες των εσωτερικών χώρων. Σε περιοχές της Ελλάδας, όπου υπάρχουν αντιστοίχως, υψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι και χαμηλές το χειμώνα, η ανάγκη για θερμοδιακοπτόμενα συστήματα αλουμινίου, δεν είναι απλά επιτακτική, αλλά επιβάλλεται.
Η αντικατάσταση των μονών υαλοπινάκων με διπλών, είναι σε θέση να καταφέρει αποφυγή κατασπατάλησης ενέργειας έως και 32%. Η δε ταυτόχρονη χρήση τους με μόνωση των εξωτερικών τοίχων φτάνει την εξοικονόμηση στο 50%.

Η χρήση κουφωμάτων αλουμινίου που διαθέτουν θερμοδιακοπή, σε σύγκριση με τα απλά “κρύα”, περιορίζει την απώλεια θερμότητας στο 1/3 και συντελεί στην μείωση των εξόδων θέρμανσης κατά το 1/5.
Ένας επιπρόσθετος παράγοντας, επιλογής κουφωμάτων με προδιαγραφές θερμοδιακοπής, είναι η προστασία των ίδιων των κουφωμάτων αλλά και των εφαπτόμενων, σε αυτά, υλικών από το δυσάρεστο φαινόμενο της υγροποίησης. Το αλουμίνιο, όντας καλός αγωγός της θερμότητας, μεταφέρει εκ φύσεως, το ψύχος στο εσωτερικό του κουφώματος. Με αυτόν τον τρόπο, ο εσωτερικός θερμός αέρας έρχεται σε επαφή με την ψυχρή επιφάνεια του αλουμινίου και αυτομάτως υγροποιείται. Έτσι, στις πολύ κρύες μέρες του Χειμώνα, παρατηρείται έντονη υγροποίηση και απορροή υδάτων, που εισρέουν από την επιφάνεια του αλουμινίου, με κίνδυνο να κινδυνεύουν να καταστραφούν, οι πλησίον τοίχοι, πατώματα και αντικείμενα.

Το θερμοδιακοπτόμενο κούφωμα, περιστοιχίζεται από ένα ειδικό μονωτικό υλικό, το Πολυαμίδιο. Το πολυαμίδιο παρεμβάλλεται μεταξύ της εξωτερικής και εσωτερικής επιφάνειας (βέργας) του προφίλ. Στην συνέχεια συρράπτεται, επάνω του και πλέον αλουμίνιο και πολυαμίδιο αποτελούν ένα ενιαίο προφίλ.
Το πολυαμίδιο με την σειρά του είναι κακός αγωγός της θερμότητας. Οπότε, ως κακός αγωγός της θερμότητας, “διακόπτει” την επιρροή της εξωτερικής θερμοκρασίας επί της εσωτερικής επιφάνειας του κουφώματος, εξαλείφοντας το φαινόμενο της υγροποίησης και κατ’ επέκταση όλων των προβλημάτων που προκαλεί.